Αποκατάσταση και επανακαλωδίωση vintage λαμπτήρων

Αποκατάσταση και επανακαλωδίωση vintage λαμπτήρων

1 Μαρτίου, 2023 0 By admin

Πριν από είκοσι χρόνια, η Nancy Heckler ανακαίνισε μια παλιά αγροικία. Είχε πρόβλημα να βρει τα κατάλληλα επιτραπέζια φωτιστικά: τα περισσότερα ήταν βαρετά, όχι κομψά, καλοφτιαγμένα ή ευαίσθητα στην περίοδο. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει τις δικές της, συχνά ανακατασκευάζοντας παλιές λάμπες. Μάζεψε αμπαζούρ και τελικά συγκέντρωσε χιλιάδες κομμάτια, από φινάλε μέχρι βάσεις. Οι φίλοι της ζήτησαν να τους φτιάξει λάμπες και γεννήθηκε μια επιχείρηση — όχι ένα συνεργείο επισκευής, σημειώνει, αλλά ένα στούντιο που προσφέρει μοναδικές λάμπες τέχνης. Ονομάζεται Luminola Custom Vintage Lighting: facebook.com/luminolalightingdesign/

Από την επιμελημένη συλλογή της με χιλιάδες κομμάτια vintage και αντίκες, η Nancy Heckler σχεδιάζει και κατασκευάζει λάμπες αποκαθιστώντας βάσεις και αποχρώσεις προσαρμόζοντας παράλληλα παλιά κομμάτια και κομμάτια. Κάθε μοναδικός λαμπτήρας είναι εκ νέου καλωδιωμένος και έτοιμος για χρήση. Φωτογραφίες: Luminola

Ο Χέκλερ βρίσκει παντού παλιές, συχνά σπασμένες λάμπες – σε υπαίθριες αγορές και εμπορικά κέντρα με αντίκες, σε πωλήσεις γκαράζ και σε πωλήσεις ακινήτων. Δεν θα διστάσει να αγοράσει ένα παλιό, ερειπωμένο φωτιστικό, αν μπορεί να σώσει ένα ειδικό κομμάτι, είτε πρόκειται για τη βάση του αλόγου μιας λάμπας τηλεόρασης, είτε για ένα φινάλε από βακελίτη είτε για ένα αμπαζούρ. Αποσυναρμολογεί μεθοδικά κάθε λαμπτήρα, κρατώντας τα εξαρτήματα που θα του είναι χρήσιμα και οργανώνοντάς τα ανά χρώμα, σύνθεση και χρήση.

Ο σχεδιασμός ξεκινά με έναν μεγάλο ξύλινο πείρο διαμέτρου 3/8″ που έχει τοποθετηθεί κάθετα σε μια τετράγωνη βάση ως εργαλείο μακέτας. Ο Heckler στοιβάζει και επανατοποθετεί αντικείμενα γύρω από το εστιακό σημείο της ράβδου, είτε πρόκειται για βάζο jadite είτε για γυάλινη μπάλα. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογεί το μοντέλο και στοιβάζει ξανά τα εξαρτήματα σε έναν σωλήνα επιτραπέζιου λαμπτήρα OD 3/8″ (μεταλλικός σωλήνας λαμπτήρα 1/8 IP-27), ο οποίος είναι στερεωμένος με ασφάλεια από τη βάση του λαμπτήρα στο συγκρότημα του επάνω περιβλήματος. Προστίθεται μια άρπα για να στηρίξει τη σκιά. Το τυπικό καλώδιο λαμπτήρων 18 μετρητών (SPT-1) κατευθύνεται προς τα κάτω μέσω του σωλήνα και συνδέεται στην υποδοχή. Μια τελική δοκιμή με έναν λαμπτήρα διασφαλίζει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Η Heckler τελειώνει επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση, η οποία μπορεί να είναι υαλοβάμβακα, περγαμηνή, χαρτί, μαρμαρυγία ή παλιό γυαλί.

Δουλεύει με χρώμα, υφή και σχήμα για να συμπληρώσει και να εξισορροπήσει τη βάση, δημιουργώντας ένα νέο παλιό φωτιστικό.

Επανακαλωδίωση παλιών λαμπτήρων: 7 εύκολα βήματα

Η επανακαλωδίωση μιας παλιάς λάμπας είναι απλή. ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα κιτ επανακαλωδίωσης στο κατάστημα υλικού. Θα περιέχει
ένα καλώδιο λαμπτήρα με ελάχιστο μήκος 8 πόδια, ένα βύσμα στο άκρο του καλωδίου, μια άρπα και μια έξοδο 660 watt / 250 volt.

  1. Αποσυνδέστε τη λάμπα και αφαιρέστε το αμπαζούρ και την άρπα.
  2. Χαλαρώστε το χιτώνιο ξεβιδώνοντας την πλαϊνή βίδα και περιστρέφοντάς το αριστερόστροφα αλλά αφήνοντάς το στη θέση του.
  3. Κόψτε το ηλεκτρικό καλώδιο στο κάτω μέρος με τον απογυμνωτή σύρματος, αφήνοντας περίπου δύο ίντσες και αφαιρέστε το φις.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι επίπεδης κεφαλής, ανοίξτε το εξωτερικό κέλυφος της υποδοχής και αφαιρέστε το από την υποδοχή για να φανεί η εσωτερική υποδοχή.
  5. Σπρώξτε το νέο νήμα μέσα από τη μεταλλική ράβδο, αφήνοντας έξι ίντσες στο κάτω μέρος, στερεώνοντάς το με έναν κόμπο ανάδοχου.
  6. Απογυμνώστε τα άκρα του νέου σύρματος και στερεώστε τα στους ακροδέκτες της νέας υποδοχής με τις βίδες: η ασημένια βίδα είναι για το ουδέτερο σύρμα (με ραβδώσεις), η ορειχάλκινη βίδα είναι για το ζεστό σύρμα (λείο ή χάλκινο).
  7. Τυλίξτε το μανίκι γύρω από την υποδοχή και βιδώστε το στη ράβδο και, στη συνέχεια, τραβήξτε το καλώδιο που περισσεύει προς τα κάτω
    από κάτω.

Πώς να δέσετε τον κόμπο ενός συνδρομητή

Αυτός ο κόμπος χρησιμοποιείται για να μειώσει την καταπόνηση στις βίδες των ακροδεκτών και να αποτρέψει τη χαλάρωση των καλωδίων από την υποδοχή.

Το πρώτο βήμα: Σχηματίστε μια θηλιά με μια κλωστή ώστε να περνάει πίσω από το κορδόνι. Με τη δεύτερη κλωστή σχηματίζουμε άλλη θηλιά που περνάει από το κορδόνι.

Δεύτερο βήμα : Περάστε το άκρο του πρώτου βρόχου μέσα από τον δεύτερο βρόχο. Κάντε το ίδιο με το άκρο του δεύτερου βρόχου μέσω του πρώτου. Τραβήξτε και τις δύο άκρες για να σφίξετε τον κόμπο.