Πώς να ανοίξετε τρύπες σε στενούς χώρους

Πώς να ανοίξετε τρύπες σε στενούς χώρους

2 Μαρτίου, 2023 0 By admin

Συνήθως υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των δοκών δαπέδου ή των καρφιών για να επιτρέπεται η διάνοιξη οπών για υδραυλικές εγκαταστάσεις ή καλωδιώσεις. Ωστόσο, τελικά θα συναντήσετε έναν χώρο που δεν μπορεί να χωρέσει το τρυπάνι και το τρυπάνι. Όταν συμβεί αυτό, σκεφτείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα από αυτά τα αντικείμενα:

  • Πρώτον, ένα κοντό τρυπάνι: τα τρυπάνια φτυαριών διατίθενται σε μικρά μήκη ή μπορείτε απλά να κόψετε ένα κανονικό τρυπάνι σε μικρότερο μήκος.
  • Δεύτερον, αξεσουάρ σχεδιασμένα για να ταιριάζουν σε ένα τσοκ: κρατούν τη μύτη σε ορθή γωνία με το σώμα του τρυπανιού.
  • Τρίτον, μπιτ σχεδιασμένα για αυτήν την κατάσταση: το τσοκ είναι τοποθετημένο σε γωνία 90º ως προς το σώμα του μιτ. Είναι μια πιο ακριβή λύση, οπότε κοιτάξτε να δανειστείτε ή να νοικιάσετε ένα τρυπάνι όπως αυτό, εκτός και αν κάνετε πολλές τρύπες σε στενούς χώρους.
Ο ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ: ΣΕ ΓΩΝΙΑ
Χωρίς τα κατάλληλα τρυπάνια ή τρυπάνια, τρυπήστε σε στενούς χώρους – και προσέχοντας να εισάγετε την τρύπα στο προτεινόμενο μεσαίο τρίτο της δοκού κ.λπ. – μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Οι γωνιακές οπές, είτε κατευθύνονται οριζόντια είτε κάθετα, μπορεί να λειτουργούν για εύκαμπτο σύρμα, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλες για σωλήνες νερού ή αερίου. Επίσης, ανάλογα με την κλίση, οι τρύπες με μεγάλη κλίση μπορούν να αφαιρέσουν σημαντική ποσότητα ξύλου και επομένως θα πρέπει να αποφεύγονται όπου είναι δυνατόν.
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ: Εάν ακόμη και ένα κοντό τρυπάνι δεν σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε, επιλέξτε ένα εξάρτημα με ορθή γωνία ή ακόμα και ένα τρυπάνι με ορθή γωνία. Αυτά μειώνουν σημαντικά τον χώρο που απαιτείται για τους ελιγμούς και τη λειτουργία του τρυπανιού. Εάν ο χώρος είναι ακόμα πολύ στενός για ένα τυπικό τρυπάνι, αγοράστε πολλά τρυπάνια και κόψτε τα σε τρία μήκη ίσως. Τρυπήστε, χρησιμοποιώντας κάθε διαδοχικά μεγαλύτερο μήκος, εισάγοντας κάθε μεγαλύτερο κομμάτι στη μερικώς τρυπημένη οπή.

Ray Tschoepe


Ετικέτες: OHJ Φεβρουάριος 2023