Sound Cottage: Ένα νέο παλιό σπίτι στο Long Island

Sound Cottage: Ένα νέο παλιό σπίτι στο Long Island

3 Μαρτίου, 2023 0 By admin
Το νέο σπίτι ενσωματώνει λεπτομέρειες που βρέθηκαν σε ένα παλιό καλοκαιρινό κοινοτικό μπανγκαλόου. Ο αναδιαμορφωμένος όγκος έχει μια κλασική συμμετρία.

Έξω, η έμπνευση για το Sound Cottage προήλθε από τη γεύση μιας νησιωτικής καλοκαιρινής κοινότητας. Στο εσωτερικό, ένας παραθαλάσσιος πίνακας του διάσημου καλλιτέχνη Frederick Judd Waugh φώτισε τη χρωματική παλέτα.

Ο Jacob Albert, συνιδρυτής των Albert Righter Tittmann Architects of Boston, εμπνεύστηκε από τη δημοτική αρχιτεκτονική των πρώην εξοχικών κατοικιών του νησιού Fishers, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Long Island στη Νέα Υόρκη. Επέλεξε να επαναλάβει ένα παράδειγμα που μοιάζει με μπανγκαλόου, με διακοσμητικά δοκάρια και βεράντα με δοκάρια. «Προσπάθησα να το καταλάβω, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μοντέρνο σπίτι για τη σημερινή ζωή», λέει ο Albert.

Το σπίτι είναι καλυμμένο με λευκούς κέδρους έρπητα ζωστήρα. Ο καναπές και οι καρέκλες είναι Kingsley Bate, με ύφασμα Perennials. Μαξιλάρια Quadrille Batik; Χειροποίητα προσαρμοσμένα μαξιλάρια με φύλλα monstera από την τοπική καλλιτέχνιδα Jen Clayson.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Dorsey Miller πήρε τους μπλε και λευκούς τόνους της ναυτιλιακής βαφής του Waugh και τους έσυρε ζωηρά στους εσωτερικούς χώρους του μονώροφου σπιτιού. Το σπίτι ανήκει στη θεία του, η οποία είναι επίσης διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πρώην εργοδότης του Μίλερ.

«Θέλαμε να είναι ελαφρύ, διασκεδαστικό και καλοκαιρινό», λέει ο Dorsey Miller. «Η θεία μου παρέδωσε τα ηνία σε μένα. Αλλά ήταν διασκεδαστικό να δουλεύω με κάποιον με τον οποίο είχα σχέση και είχα δουλέψει.

Η κουζίνα με καλές αναλογίες είναι παραλιακή με λευκή μπογιά, μάρμαρο Carrara και τόνους υδαρούς μπλε.

Το εξοχικό βρίσκεται στην άκρη του νερού, σε ένα οικόπεδο τριάμισι στρεμμάτων όπου κάποτε βρισκόταν ένα «ανάποδο» σπίτι. Δηλαδή, τα σαλόνια ήταν στον δεύτερο όροφο, για ηχητική θέα, με υπνοδωμάτια από κάτω. Αλλά αυτοί οι πελάτες, που είχαν ζήσει στο σπίτι για αρκετά χρόνια, δεν είχαν άμεση σύνδεση μεταξύ των κύριων χώρων διαβίωσης και του εδάφους. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν από την αρχή.

«Το ερώτημα ήταν πώς να έχετε καλή θέα ενώ μένετε στο έδαφος», λέει ο Albert. «Ανεβάσαμε το επίπεδο της γης και χτίσαμε ένα μονώροφο σπίτι. Τώρα έχει σχεδόν το ίδιο ύψος με τον επάνω όροφο της διώροφης κατοικίας.

Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα αναδεικνύεται από μπλε και λευκά χρώματα, όλα υποδηλωμένα από έναν πίνακα ζωγραφικής δίπλα στη θάλασσα.

Για να αποτυπώσουν αυτή την άποψη, οι οικοδόμοι έφεραν φορτηγά γεμάτα γεμάτα, δημιουργώντας μια καλή σχέση μεταξύ του σπιτιού και του νερού. «Κατεβαίνεις από το σαλόνι σε μια σκεπαστή βεράντα, σε μια βεράντα, σε ένα οροπέδιο με γρασίδι και μετά στο αρχικό επίπεδο», λέει ο Albert. «Όλα είναι πολύ φυσικά. Κανείς που επισκέπτεται τώρα δεν θα είχε ιδέα ότι όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν στη σημείωση.

Ένας φουντωτός πάγκος καλυμμένος σε ροζ χρώμα είναι αντίστιξη στη μπλε και λευκή παλέτα του υπνοδωματίου. το ύφασμα του κεφαλιού είναι από την Raoul Textiles.

Εκεί που ο παλιός δρόμος έτρεχε παράλληλα με το παλιό σπίτι, ο Άλμπερτ έφτιαξε ένα νέο δρόμο που στρίβει και τελικά στρίβει για να πλησιάσει το νέο σαλέ στον άξονα, κάτι που φαινόταν ότι απαιτούσε η συμμετρία του σπιτιού. «Η συμμετρία είναι επίσημη, αλλά η γλώσσα του σπιτιού είναι ανεπίσημη».

Στο ξενώνα, το τραπέζι φέρει την υπογραφή Oomph.

Επειδή το σπίτι των 2.500 τετραγωνικών ποδιών έχει πλάτος ενός δωματίου, μπορείτε να δείτε ακριβώς μέσα από το σπίτι. Όλα τα κύρια δωμάτια έχουν τουλάχιστον δύο εκθέσεις, και μερικά έχουν τρεις, με παράθυρα ανοιχτά στη θέα, το αεράκι και το φως του ήλιου. Το φυσικό φως χύνεται μέσα από μια σειρά από φεγγίτες στο επάνω επίπεδο, στον συνδυασμένο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας/κουζίνας στο κέντρο του σπιτιού. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στις πλαϊνές πτέρυγες.

Μια μεγάλη βεράντα βλέπει στο νερό. «Εκεί ζούμε πολύ το καλοκαίρι», λέει ο Albert. «Όταν έχεις μια βεράντα που διασχίζει τα πάντα στην πλευρά του νερού, κινδυνεύεις να συσκοτίσεις τους χώρους διαβίωσης. Αλλά αυτοί οι φεγγίτες φέρνουν πολύ φως», λέει.

Μια βεράντα καθιστικού-τραπεζαρίας εκτείνεται σε όλο το πλάτος της πίσω πρόσοψης, με θέα τον ήχο.

Στο σαλόνι, η οροφή ακολουθεί την κλίση της οροφής, μέχρι μια ψηλή κορυφογραμμή στο κέντρο. Βαμμένη ξύλινη επένδυση που ενσωματώνει ενσωματωμένα ράφια τυλίγεται γύρω από το δωμάτιο και δημιουργεί μια οικεία κλίμακα. «Δεν έχεις την αίσθηση ενός σπηλαιώδους χώρου», είπε ο Άλμπερτ.

Ο κύριος χώρος διαβίωσης ανεβαίνει στην κορυφή της οροφής. Οι φεγγίτες φέρνουν άφθονο φως, παρά τη βεράντα πλήρους πλάτους.

Ο Μίλερ και η θεία του έχουν δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσουν μια σειρά από ελαφρούς, καλοκαιρινούς χώρους για διασκέδαση και εύκολη ζωή. Εξάλλου, είναι ένα εποχιακό σπίτι. Μπορεί να μονωθεί και να θερμανθεί για τη ζωή όλο το χρόνο, αλλά ο χρόνος αιχμής του είναι κατά τους θερμότερους μήνες.

Έτσι, οι πινελιές του μπλε και του λευκού σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. «Η κουζίνα είναι ελαφριά και φωτεινή με πάγκους από μάρμαρο Carrara και γυάλινο πλακάκι», λέει ο Miller. “Όλα τα φωτιστικά είναι φρέσκα από τη Νέα Αγγλία – και υπάρχουν πολλά από την Quadrille Fabrics και την Raoul Textiles.”

Αριστερά: Ένα φυλλώδες κρεμαστό φωτιστικό στη μπανιέρα είναι νέο. Δεξιά: Η άτυπη επίστρωση του βαμμένου κρασιού συμβάλλει στη νησιώτικη γεύση του εξοχικού. Η ταπετσαρία είναι της Quadrille. Οι απλίκες και τα αξεσουάρ Coleen and Co είναι της Waterworks.

Το εξωτερικό είναι καλυμμένο με λευκούς κέδρους έρπητα ζωστήρα επεξεργασμένους με λευκαντικό λάδι. η στέγη είναι κίτρινος κέδρος της Αλάσκας. Τα παντζούρια είναι μεγάλα και λειτουργικά. «Τα κλείνουν όταν φύγουν το φθινόπωρο», λέει ο Albert.

Είναι ίσως η πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου στο Sound Cottage.

Πόροι

αρχιτέκτονας
Albert, Righter & Tittmann Architects
artarchitects.com

εσωτερική διακόσμηση
Dorsey Miller Interiors
dorseymillerinteriors.com

εξωτερικοί τοίχοι
Λευκός κέδρος έρπητας ζωστήρας
με λάδι λεύκανσης Cabot

στέγη
Κίτρινος κέδρος της Αλάσκας

παράθυρα και εξωτερικές μπαλκονόπορτες
Μάρβιν
marvin.com

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ
Καρλάιλ
wideplankflooring.com

εσωτερική ζωγραφική
Farrow & Ball
farrow-ball.com

μπροστινή πόρτα
Πύλη της πολιτείας
upstatedoor.com

υλικό πόρτας
Merit Metal Hardware
meritmetal.com

ντουλάπια και εσοχή
Οι κουζίνες των ιπποτών
chevaliercuisines.com

πλακάκι πίσω πιτσιλίσματος κουζίνας
Υδραγωγείο
waterworks.com

Συσκευές
ψυγείο: Sub-Zero

Σόμπα, απορροφητήρας, φούρνος μικροκυμάτων: Πλυντήριο πιάτων Wolf Asko

νεροχύτες + τουαλέτες
Κόλερ
us.kohler.com

κυρίως λουτρό + βρύσες
Υδραγωγείο
waterworks.com

πλακάκια τοίχου, μπάνιο ντους και μπανιέρα
Anne Sacks
annsacks.com

πλακάκι δαπέδου
Walker Zanger
walkerzanger.com

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ
Εταιρεία Βεντάλια Μάλλινων
αρχιτεκτονικήfans.com